سفیر اسبق ایران در اردن گفت: توسعه میدان آرش تابع پارامترهای خاصی است و یکی از پارامترهای اساسی توافق سهجانبه است اما دو کشور کویت و عربستان اقدام به بهرهبرداری کردند و در آخرین اجلاس مشترک که فروردین 1401 برگذار شد ایران حضور نداشت
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: در این شرایط از هر فرصتی برای دور زدن تحریم استفاده میکنیم تا برای اداره کشور درآمد ارزی داشته باشیم، از هر پیشنهادی که بخشی از نیاز ما را تامین کند، استقبال میکنیم.
مدیرعامل شرکت پتروپارس با تشریح آخرین وضع توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، میدانهای بلال، فرزاد بی، فروزان، آزادگان جنوبی و همکاری با کشورهای آمریکای لاتین اعلام کرد: مجموع قراردادهای جاری شرکت پتروپارس ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار است و این شرکت تاکنون حدود ۲۴ تا ۲۷ میلیارد دلار پروژه اجرا کرده است.
اولویت نخست ایران پس از تامین نیازهای داخلی، برای حضور در بازارهای گاز، صادرات به کشورهای همسایه و مقاصد نزدیک است تا آنجا که زمستان سرد سال گذشته بدون قطع گاز عبور کردیم و صادرات نفت و درآمدهای نفتی کشور افزایش یافت.
اطلاعات شرکتهای رصد نفتکشها نشان میدهد که ایران صادرات نفت خود را در ژوئن و ژوئیه افزایش داده است و ممکن است میزان صادراتش ماه میلادی جاری با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت روسیه به چین، افزایش بیشتری پیدا کند.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر صادرات ما افزایش پیدا کند درآمد افزایش پیدا کرده و سهم نفت از درآمد کشور رشد خواهد یافت، در حال حاضر صنعت نفت کشور 150 تا 180 میلیارد دلار نیاز به سرمایهگذاری دارد در صورتی که در حوزه سرمایهگذاری گشایش صورت گیرد شرایط بهبود مییابد.
آدرس غلط اتاق تهران درباره افت شدید صادرات نفت ایران درحالی در فضای رسانهای بازتاب گستردهای پیدا کرد که بعد از امضای سند همکاری 25 ساله، صادرات نفت ایران به چین 8 برابر شد.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت گفت: ما در زمستان برای صادرات گاز به عراق و ترکیه دچار کمبود میشویم، از همین روی سواپ وضعیت ما را در بحث صادرات پایدار میکند.
ایران زیرساخت لازم برای واردات گاز روسیه حداقل به میزان 20 میلیارد متر مکعب در سال را داراست و میتواند با واردات گاز روسیه با قیمت مناسب و صادرات آن به قیمت بالاتر، خود را به هاب گازی منطقه تبدیل کند.
بسیاری جنگ روسیه و اوکراین را فرصتی برای رسیدن نفت و گاز ایران به بازارهای اروپایی می دانستند. اما ایران نه تنها از این فرصت استفاده نکرده بلکه به دنبال افزایش وابستگی خود به مسکو و واردات گاز است.
اسممان کارگر نفتی است؛ عنوان بزرگی که از درون خودمان را کشته و از بیرون دیگران را. ساعت ۵ صبح از خواب بیدار میشویم و در نوبت سرویس بهداشتی و حمام کمپ گاهی ساعتها باید منتظر بمانیم. از وضعیت موجود ناراضی هستیم؛ نه تنها ناراضی که عصبانی و شعلهوریم، درست مثل شعلهی مشعلهای گازی که در عسلویه میسوزند..
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: در شرایط فعلی که اروپا درگیر بحران انرژی شده، یک فرصت مثبت برای خودنمایی ایران ایجاد شده است که می تواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد.
قیمت نفت به کانال ۹۰ دلار بازگشته؛ کارشناسان معتقدند عمر سلاح انرژی روسیه به روزهای پایانی خود رسیده و بازار اروپا تقریبا خود را با نبود نفت وگاز روسیه تطبیق داده و فرصت کمی برای ایران باقی مانده است.
استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: وقتی با شرکتهای بزرگ نفتی جهان قرارداد منعقد میکنیم مکمل هم هستیم ما منابع سوخت فسیلی داریم و آنها فناوری و بازار مصرف دارند، اما وقتی کنار روسیه قرار میگیریم رقیب هم هستیم، هیچکدام مصرفکننده نیستیم.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر شرکتهای مطرح نیایند و یا انتخابی برخورد کنیم مثلا اروپایی و چینی بیاید و امریکایی نیاید، عملا اگر به توافق هم برسیم پایدار نخواهد بود.
پیشنهاد میشود وزارت نفت در صورت انعقاد قرارداد واردات گاز از روسیه، از این ظرفیت در جهت تقویت سیاست «بهینهسازی مصرف سوخت» و «توسعه بازارهای صادراتی» استفاده کرده و صرفا به منافع کوتاهمدت خود توجه نکند.